Sign-ex Reklam Folyosu Çeşitleri & Fiyatları
Standartları yükseltiyor ve üretiyoruz..

Reklam Folyoları

Reklam sektöründe ilk önce plotterlerda kesim alanında kullanılan vitrinlerde, araçların üzerinde, tabelalarda, yönlendirme afişlerinde vs. uzun yıllardır tercih edilen bir malzemedir. Örneğin vitrinlerdeki indirim yazıları günümüzde dijital baskı çok hakim olmasına rağmen folyo kesim işi hala kullanılmakta ve birçok yerde de tercih sebebidir. Folyo PVC bazlı malzeme olup, yapışkanlıdır. Folyo halk arasında sticker olarakta adlandırılır. Folyoyu diğer kağıt stickerlardan ayıran en büyük özellik, yapıştığı yerden sökülmek istendiğinde yapışkanını bırakmamasıdır. Çok geniş renk yelpazesine sahip olan folyo çok uzun ömürlü bir malzemedir.
img

Folyo Baskı Nerelerde Kullanılır?

Folyo baskı ya da folyo kesim birçok alanda kullanılmaktadır. Reklam amaçlı kullanıldığı gibi, kapatıcılığı olduğundan maskeleme sektöründe, kalıp sektöründe de kullanılır. Folyo baskı; firmaların katıldıkları fuarlarda ürünlerini tanıtmak amaçlı levhalarda, firmaların araçları üzerinde, tabelalarda, yönlendirme afişlerinde, kapı isimliklerinde, cam kaplamalarında vs. gibi yerlerde kullanılır.

Folyo Nasıl Bir Malzemedir?

Folyo PVC esaslı bir malzeme olup, yapışkanlıdır. Tozlu ve ıslak olmayan, pürüzsüz bütün yüzeylere yapışabilir. Dayanıklılığı diğer PVC esaslı olmayan tüm stickerlara oranla çok daha yüksektir. Folyo üretim esansında değişik renk gruplarında ve değişik amaçlar için üretilmektedir. Örneğin; ambulans üstü reklamda kullanılacak folyo ile araba üzerinde kullanılan folyonun farklı olduğu gibi. Plotter makineleri bilgisayara bağlı olup, elmas uç ile kesim yapabilen makinelerdir. X, Y, Z düzleminde kesim yapabildiğinden her türlü şekli ve yazıyı kesebilmektedir. Folyo çeşitleri arasında folyo, kumlu folyo, lümen folyo, reflektif folyo, fosforlu folyo, dijital baskı folyosu gibi çeşitler vardır.
img
img